Trenutno pregledavate Uvedite promjene u vašoj školi

Erasmus+ je EU program kojim se podupiru mladi, obrazovanje, osposobljavanje i sport u Europi. U listopadu 2019. godine Europska komisija objavila je poziv za dostavu prijedloga projekta 2020. godine. Važno je znati da je 2020. posljednja godina trenutnog programa Europske unije za mobilnost i suradnju u obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

Očekivani proračun je preko 3 milijarde €. Proračun se povećao za 12% u odnosu na 2019. godinu. S time žele pružiti mladim Europljanima još više prilika za učenje, osposobljavanje ili stjecanje profesionalnog iskustva u inozemstvu.

Ali to nije razlog za uzbunu jer će Komisija pokrenuti drugi pilot projekt na europskim sveučilištima. Svako javno ili privatno tijelo koje djeluje na području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta MOŽE se prijaviti za financiranje. Pored toga, mogu se prijaviti skupine mladih koji su aktivni u radu s mladima, ali nisu formalno osnovani kao omladinske organizacije.

Komisija je objavila i Vodič za programe Erasmus + na svim službenim jezicima EU-a. Podnositeljima zahtjeva pruža detalje o svim mogućnostima koje im se pružaju u visokom obrazovanju, strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, školskom obrazovanju i obrazovanju odraslih, mladih i sporta u okviru Erasmus + 2020.

Ali ako i dalje mislite da ne možete, ne znate ili nemate vremena za pisanje projekta MI SMO TU ZA VAS. Ovim putem pozivamo sve škole da uvedu promjene u njih i da mladima pružimo bolje obrazovanje i pružimo bolju budućnost.

Vodič kroz program:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/programme-guide/introduction/how-to-read-programme-guide_hr

Odgovori