Europska internetska platforma za školsko obrazovanje

Trenutno pregledavate Europska internetska platforma za školsko obrazovanje

School Education Gateway je portal za europsko školsko obrazovanje. Na njega se možete prijaviti putem Faceboook-a, LikenIn-a, Google+, Twittera ili putem opcije kreirajte račun gdje istipkate svoje ime i prezime, e-mail adresu, vrsta člana, zemlja, korisničko ime i lozinka. Kada ste se registrirali možete izabrati na kojem jeziku je stranica (dostupan je Hrvatski jezik).

Ovomjesečni fokus: Rješavanje ranog prekida školovanja. Na SEG može se pročitati puno članaka vezano za različite probleme u školstvu. Osim toga, možete sudjelovati u Webinarima, anketama, Internetskim tečajevima.

Ali, to nije sve – SEG je portal koji služi kao europski alat za škole. Program Erasmus+ za škole – Katalog tečajeva, Mogućnost mobilnosti, Strateška partnerstva i eTwinning.

School Educational Gateway

U rubrici katalog tečajeva mogu se pronaći razni online i fizički tečajevi. Sve organizacije su dobrodošle predstaviti tečajeve koji su namijenjeni aktivnostima mobilnosti osoblja, a podržani su financiranjem u okviru programa Erasmus+ za škole.

Pretraživanje mogućnosti za mobilnost kontaktna je točka za škole i nastavnike zainteresirane za aktivnosti mobilnosti u ustanovi domaćinu te za sudjelovanje u njima kao što su poučavanja u inozemstvu, učenje „radom u sjeni“ ili zapošljavanja.

Rubrika strateška partnerstva škole i ostale organizacije ovdje mogu tražiti partnere za provođenje zajedničkih projekata Strateškog partnerstva s ciljem promicanja inovativnih praksi poučavanja i učenja. Organizacija sudionica može biti bilo koja javna ili privatna organizacija.

eTwinning je zajednica škola u Europi je zajednica škola u Europi i okuplja sve zaposlene u školama (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd.), koji rade u školama u zemljama Europe, putem platforme mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati i ukratko – biti dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Odgovori