Jeste li čuli?

Trenutno pregledavate Jeste li čuli?

Dragi naši budući i stari čitatelji, srijeda je danas na kalendaru i vrijeme je za novi post u rubrici “Jeste li čuli”? Prije nego što krenemo s novim informacijama o Erasmus+ programu želimo čestitati svima Božić i Novu godinu. Nadamo se da ste se najeli, odmorili, nasmijali i sve u svemu dobro proveli – ali sada je vrijeme da se svi vratimo u realnost.

ERASMUS+ program nije samo za studiranje u inozemstvu.

Ljudi će možda pomisliti da je Erasmus + samo za studiranje na sveučilištima u inozemstvu. Ali polovina sredstava programa Erasmus + odlazi na daljnje obrazovanje, škole, obrazovanje odraslih i organizacije mladih za mlade i osoblje koje će neko vrijeme provoditi u inozemstvu.

Škole u Velikoj Britaniji ove će godine dobiti više od 21 milijuna eura u okviru programa Erasmus + Europske unije, što je porast od 16,5 milijuna u 2016. To će platiti oko 300 projekata koje vode škole, akademije i lokalne vlasti. Većina novca ići će za projekte školskog partnerstva između škola u Velikoj Britaniji i drugim europskim zemljama na teme poput učenja jezika, rješavanja problema ranog napuštanja škole, jačanja postignuća i uključivanja u učionicu.

NPR. jedna osnovna škola Cardiffa surađuje sa španjolskom školom na programu poboljšanja postignuća i posjećenosti lokalne zajednice Gypsy Putnici. Djeca koja putuju vode vlastite aktivnosti i sudjeluju u kreativnim projektima i sportskim sjednicama. Sada je njihova posjećenost škola viša od prosječne lokalne stope.

Odgovori