Sve što trebate znati o trenutačnoj situaciji o programu Erasmus+

Trenutno pregledavate Sve što trebate znati o trenutačnoj situaciji o programu Erasmus+

Izbijanje COVID-19 negativno utječe na tekuće ili planirane aktivnosti u okviru programa Erasmus + i Europskog solidarnog korpusa. Glavni cilj Europske komisije je sigurnost i zaštita svih sudionika Erasmus + i Europskog solidarnog korpusa, uz potpuno poštivanje svih mjera zadržavanja poduzetih na nacionalnoj razini. Europska komisija radi na pomaganju korisnicima i studentima, učenicima, volonterima i ostalim sudionicima programa da se nose s posljedicama za njih.

Komisija će nastaviti prilagoditi svoj odgovor na ovu do sada neviđenu situaciju, razvijajući, pojašnjavajući i pojednostavljujući primjenu ili pravila i postupke, kad je to potrebno, u suradnji s Erasmus + nacionalnim agencijama i Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu kulturu i kulturu (EACEA).

AMPEU savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode sva putovanja ili dolazne aktivnosti. Klauzula „više sile“ priznat će se svim korisnicima, domaćim i stranim sudionicima koji predoče odgovarajuću preporuku/uputu nadležnog tijela iz svoje matične države.

Troškovi nastali zbog tih okolnosti bit će prihvaćeni, a treba ih navesti u izvještajnom obrascu.

Za sva dodatna pitanja koja imate, odgovore možete pronaći na stranici od Europske komisije https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/coronavirus-impact_en?fbclid=IwAR0vo8sUwu7V4M2C6xAhybECNN_HHyUflxcgJzjgoErFmSlxaRpiB_a1XNA .

S obzirom na to da svi učitelji/nastavnici/profesori rade od doma i možda dođe do nedostatka inspiracije, na ovom linku možete pronaći brojne inspiracije. https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/latest/news/key-competence-development.htm?fbclid=IwAR2AyIpjRKlFqwlHRFk93lnRuOjz20rteLPFQZLxIO1bKMTGCFnBHJ6Pk28

Odgovori